Ja ets pacient?
Primera visita?

OSTEOPATIA

Osteopatia

Unitat de Traumatologia i Medicina de l’esport a Barcelona

L’osteopatia és una tècnica que aborda el cos en la seva globalitat, i entén que la bona salut de l’organisme es basa en una bona mecànica de les estructures que el formen: ossos, músculs, fàscies, nervis, vísceres…

osteopatia barcelona

Osteopatia, en què consisteix i per a qui està indicada

A partir de diferents tests i de la valoració específica dels teixits, l’osteòpata utilitza les seves mans per detectar les disfuncions mecàniques que pateix l’organisme. D’aquesta manera pot reequilibrar i estimular el correcte funcionament de l’organisme, i tornar la mobilitat i l’harmonia perdudes en els seus teixits.

Quan el cos no és capaç de suportar algunes càrregues, busca mecanismes per suportar-ho, creant compensacions i desequilibris que signifiquen una solució inicial, però a llarg termini acaben generant dolors i mal funcionaments en diferents estructures.

De la mateixa manera que l’origen del problema no sempre és on es manifesta, el tractament tampoc ha de ser específicament on hi ha la molèstia. L’osteopatia s’encarrega de normalitzar l’organisme en general, veient la seva globalitat, i no centrant-se solament en una articulació o un múscul concrets.

La osteopatia treballa particularment sobre les alteracions de la columna vertebral com cervicàlgies, lumbàlgies, dorsàlgies, artrosis, hèrnies discals, protrusions, ciatàlgies i dolors articulars, y sobre les extremitats i els teixits musculars i tendinosos.

Però també treballa a nivell pediàtric, sobre les lesions esportives, les seqüeles d’accidents i d’operacions i en altres tipus de trastorns com migranyes, vertígens, i altres problemes viscerals com ara alteracions digestives, pre i post part, etc

Les manipulacions osteòpatiques dirigides a articulacions amb mobilitat reduida son técniques de mobilització passiva de baixa amplitud i alta velocitat, que actúen de dues maneres:

De manera mecànica, separant les superfícies articulars

De manera reflexa, provocant una inhibició de la contractura dels músculs culpables de la fixació de la articulació bloquejada.

Si vols saber-ne més, et convidem a revisar la nostra entrada de bloc sobre “En què consisteix l’osteopatia” aquí.

 

Treballem amb tu per a tu

Primera visita

De llarga durada, per escoltar el relat del pacient, fer la seva història clínica completa, valorar la seva biomecànica, i estudiar les proves que aporta. Depenent de cada cas, pot incloure o no tant la avaluació com el tractament.

Avaluació

Amb totes les proves estudiades i realitzada l’exploració meticulosa del pacient (realitzant una ecografia si s’escau), es realitza el diagnòstic precís causal, s’explica de manera entenedora per obtenir la complicitat del pacient, i es valoren conjuntament amb ell el ventall de les diferents opcions terapèutiques

Tractament

S’inicia el tractament que cerca eliminar tant la causa originaria del problema com les seves conseqüències derivades. Es consensua amb el pacient el tractament més eficaç i adequat segons les circumstàncies personals del pacient. Així, pot incloure la intervenció d’un únic professional, o fer recomanable la intervenció consecutiva o simultània de diferents professionals del nostre Institut

Seguiment

Finalitzat el tractament, pautarem les mesures necessàries de seguiment per valorar la seva correcte evolució, i indicarem el que haurà de fer i no fer el pacient per prevenir-ne les recaigudes.

Treballem amb tu per a tu

Demana la teva primera visita

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per demanar un primera cita, t’informarem de com et podem ajudar, i des de la primera trucada entendràs que Institut Arquer és una altra experiència diferent al què coneixes fins ara.