Ja ets pacient?
Primera visita?

Medicina esportiva i de l'Esport

Unitat de traumatologia i medicina de l’esport a Barcelona

La clínica de l’esport a Barcelona

És imprescindible un diagnòstic precís.
A l’Institut Arquer,
contemplem el cos com una unitat.

Equip de metges format per especialistes en medicina de l’educació física i de l’esport

Metges especialitzats en medicina de l’educació física i de l’esport.
El nostre centre especialitzat en medicina deportiva compta amb un equip d’especialistes i les instal·lacions necesàries per realitzar reconeixements mèdics a esportistes, així com per al tractament y la recuperació de lesiones i enfermetats relacionades amb la pràctica de l’esport.
Així, l’equip de metges de l’Institut Arquer està format per especialistes en medicina de l’educació física i de l’esport, amb una dilatada experiència al més alt nivell.
El treball a diferents clubs esportius, federacions d’atletisme, de natació, en el CAR de Sant Cugat, al FCB, al COE durant anys, ha permés crear a Institut Arquer un nou concepte d’equip  en el que la seva potència no la donen només aquests metges, sino el conjunt de professionals que lideren i que l’integrem tots, amb una vocació única: el PACIENT.
Dr. Mario Lloret Arquer Barcelona
Atenció mèdica Barcelona

El perfil dels nostres clients

Al nostre centre especialitzat en medicina esportiva oferim tractament integral i personalitzat a adults, joves i nens que practiquin esport als següents nivells:
 • Esportistes federats i professionals
 • Esportistes de mitja competició i àmbit escolar
 • Esportistes lúdics i/o aficionats.
 • Persones actives amb necessitats especials
 • Pacients derivats d’un especialista traumatòleg, podòleg, nutricionista o qualsevol altra branca de medicina de l’esport

Per què escollir la nostra clínica?

Totes les variables (analítiques, físiques, psicològiques, laborals, ambientals  i personals) que influeixen sobre ell, es tenen en consideració per aconseguir un diagnòstic el més precís possible, imprescindible per un tractament

 • ràpid,
 • eficaç,
 • poc agressiu i
 • preventiu de recaigudes.
 
 

La varietat, el nivell de coneixements i l’experiència dels professionals del centre ens permet arribar a

 • valoracions diagnòstiques molt complexes, i a
 • tractaments d’alta dificultat i sofisticació, amb tècniques i tecnología d’avantguarda com ara totes les que estan relacionades amb
 • la medicina regenerativa,
 • la genètica,
 • la fisioteràpia d’última generació o
 • la biomecànica més avançada.

Mètodes de diagnòstic disponibles:

 1. Realització d’història clínica detallada
 2. Exploració física general i específica, estàtica i dinàmica
 3. Estudi de les exploracions complementàries: radiografies, ecografies, gammagrafies, TC, ressonància nuclear magnètica, EMG, ECG, EEG, proves d’esforç, ecocardiogrames, analítiques, estudis genètics, mineralogrames, etc
 1. a més:
  • Cada setmana fem sessions clíniques per revaluar el diagnòstic i el correcte seguiment de les lesions en curs.
  • Fem les interconsultes que calgui per assegurar la certesa del diagnòstic i del tractament instaurat.

Aquest diagnòstic el realitzem a qualsevol edat, tant si la causa és esportiva com si no ho és, de qualsevol esport i nivell.

Centre mèdic Barcelona
microscopi barcelona

Disposem de:

 • Microscopi de camp obscur
 • 3 ecògrafs d’última generació, que ens permeten un diagnòstic immediat, i una anàlisi dinàmica i funcional de la lesió, així com un fàcil seguiment de la seva evolució.
 • Aparells per realitzar medicions cineantropomètriques i anàlisi dels diferents percentages de la composició corporal, per fer el  control de nutriteràpia i el seu seguiment.
 • Càmeres d’alta velocitat, i altres elements per l’estudi biomecànic de la petjada, de la marxa i la carrera.
 • Escànner de bioressonància Esbia, pel diagnòstic global de disfuncions metabòliques i sistemes de regulació corporals.

En cas necessari, disposem de contactes amb els més prestigiosos i capdavanters centres de radiologia i d’anàlisis.

El tractament mèdic parteix d’un acurat diagnòstic de la causa fonamental de la patologia, el que no evita que molt sovint haguem de tractar al mateix temps les conseqüencies de tipus compensatori, adaptatiu, o antidolorós generades al llarg del temps pel propi cos.

Per això podem utilizar la terapia farmacológica habitual, la suplementació , etc, encara que preferim la fisioterapia o altres tècniques més resolutives i menys agressives.

Si ens cal, tenim al nostre abast el tractament mitjançant infiltració de diferents substàncies, molt sovint amb control ecogràfic per major precisió i menor risc, que obre les portes a augmentar la rapidesa del tractament de fisioteràpia, o d’accedir al nou món de les teràpies de tipus regeneratiu, com ara els tractaments amb :

 • Àcid hialurònic (intraarticular o perilesional),
 • PRP (o factors de creixement tisular),

La finalitat de totes elles és facilitar al propi cos, en diferent grau segons la substància emprada, un efecte regeneratiu dels teixits mesenquimals lesionats (cartílag, tendó, lligament, múscul, càpsula, etc)

Ecografia barcelona

A més, podem oferir tractaments altament sofisticats, eficaços i poc agressius mitjançant l’ús de l’ecogràf d’alta ressolució i els coneixements específics adquirits a la nostra especialitat.

Per exemple  el rentat de calcificacions intratendinoses mitjançant sèrum, la tècnica de grans volums i, en general,  qualsevol injecció de substàncies amb finalitat  terapèutica amb una precisió milimétrica, i per tant amb una capacitat mínima de lesió

medic

Si vols saber més sobre el nostre mètode, escolta l’entrevista del nostre fundador el Dr Arquer a https://www.ivoox.com/

Treballem amb tu per a tu

Primera visita

De llarga durada, per escoltar el relat del pacient, fer la seva història clínica completa, valorar la seva biomecànica, i estudiar les proves que aporta. Depenent de cada cas, pot incloure o no tant la avaluació com el tractament.

Avaluació

Amb totes les proves estudiades i realitzada l’exploració meticulosa del pacient (realitzant una ecografia si s’escau), es realitza el diagnòstic precís causal, s’explica de manera entenedora per obtenir la complicitat del pacient, i es valoren conjuntament amb ell el ventall de les diferents opcions terapèutiques

Tractament

S’inicia el tractament que cerca eliminar tant la causa originaria del problema com les seves conseqüències derivades. Es consensua amb el pacient el tractament més eficaç i adequat segons les circumstàncies personals del pacient. Així, pot incloure la intervenció d’un únic professional, o fer recomanable la intervenció consecutiva o simultània de diferents professionals del nostre Institut

Seguiment

Finalitzat el tractament, pautarem les mesures necessàries de seguiment per valorar la seva correcte evolució, i indicarem el que haurà de fer i no fer el pacient per prevenir-ne les recaigudes.

Demana la teva primera visita

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per demanar un primera cita, t’informarem de com et podem ajudar, i des de la primera trucada entendràs que Institut Arquer és una altra experiència diferent al què coneixes fins ara.