Ja ets pacient?
Primera visita?

Aplicaciones de la cámara hiperbárica

En la càmera hiperbàrica és realitzen tractaments per una àmplia varietat d’indicacions mèdiques.

Acúfenos, Sordesa Sobtada i Síndrome Vertiginosa
L’experiència en una infinitat de casos demostra una ràpida resposta a aquestes patologies després d’algunes sessions, aconseguint l’eliminació o reducció dels símptomes en tots els pacients.
L’aplicació d’oxigen hiperbàrico per al tractament de acufenos, sordesa sobtada i síndrome vertiginosa és una solució moderna i efectiva amb evidència de bons resultats clínics.
El tractament amb càmera hiperbàrica augmenta la quantitat d’oxigen transportat per la sang generant una forta hiperoxia que produeix la desinflamació i reducció d’edema de tots els teixits del cos, produint en aquests casos l’estímul de la circulació de endolinfa i major aportació d’oxigen a les cèl·lules de l’oïda interna, desinflamant el mateix i ajudant a la disminució o desaparició dels símptomes amb poques sessions.

Cremades i Empelts
La Càmera Hiperbàrica està especialment indicada per tots els organismes internacionals per al tractament de cremades i empelts de pell. L’oxigen hiperbàric actua eficientment generant la angiogénesis que crea els gots i capil·lars sanguinis necessaris perquè les zones cremades i amb empelts tanquin ràpidament, evitant les infeccions i el dolor que produeixen.
La forta hiperoxia produeix un augment significatiu de l’oxigen en sang i posseeix efectes regeneratius del teixit danyat sumat a aquest efecte antiinflamatori que redueix el dolor, l’estimulació de cèl·lules que produeixen col·làgen afavorint la cicatrització i reparació de teixits, la angiogénesis i l’augment de sang en els teixits danyats, estimulant l’alliberament de cèl·lules mare.
Això fa que la Càmera Hiperbàrica sigui indicada àmpliament per al tractament de cremades i empelts a tot el món.

Traumatologia
L’aplicació de càmera hiperbàrica és fonamental per a la recuperació en tot trauma o lesió. Fins i tot és àmpliament utilitzada per a la recuperació dels esportistes d’alt rendiment on cada minut de la seva participació representa molts diners i esforç de l’organització.
L’oxigen hiperbàric és fonamental en la cicatrització i reparació de lesions musculars, tendinoses, ligamentaries i afavoreix els processos la formació òssia. Aquests efectes beneficiosos es deuen al fet que la càmera hiperbàrica genera hiperoxia, augmentant l’oxigen transportat per la sang sent molt efectiu com antiinflamatori en tots els teixits, genera la angiogénesis o formació de nous gots sanguinis recuperant les lesions, estimula la formació de col·làgen per a la cicatrització i augmenta la perfusió sanguínia de l’os afavorint la osteosíntesis.

Apnees de Somni
L’experiència i els estudis específics demostren una eficient resposta a la disminució i desaparició dels episodis d’apnees de somni amb la incorporació del tractament hiperbàricos en pacients amb aquesta afecció.
Un dels components d’aquesta patologia es caracteritza per un desbalance del monòxid de carboni que expel·leix l’organisme en la respiració i la incorporació d’oxigen hiperbàric equilibra aquesta falencia aconseguint que el pacient dormi normalment corregint aquesta anomalia.
L’aplicació d’oxigen hiperbàric per al tractament d’apnees de somni és una solució moderna i efectiva amb evidència de bons resultats clínics.
El tractament amb càmera hiperbàrica augmenta en gran quantitat l’oxigen transportat per la sang, generant una forta hiperoxia que produeix l’estímul de la circulació afavoreix la reparació del teixit nerviós i té efectes sobre neurotransmissors, ajudant a la disminució o desaparició dels episodis amb poques sessions.

Cefalees – Migranyes
Els efectes de la hiperoxia redueixen ràpidament els símptomes en cefalees i migranyes agudes i disminueix la quantitat d’episodis en el pacient.
Tant les cefalees com les migranyes són produïdes per un procés inflamatori dins de la cavitat cranial que no permet la seva expansió i la hiperoxia produïda per la càmera hiperbàrica és un fort desinflamatori del teixit neuronal i sistema nerviós central que actua en pocs minuts a la zona afectada, reduint la inflamació i l’edema, aconseguint la ràpida disminució dels símptomes en el pacient.
La càmera hiperbàrica produeix un augment de la perfusió sanguínia juntament amb una redistribució del flux cerebral, és antiinflamatori, estimula els processos de reparació de teixit neurològic i té efectes beneficiosos en neurotransmissors.

Darrera actualització 07/03/2022