Ja ets pacient?
Primera visita?

UNIDAD DE TRAUMATOLOGÍA Y MEDICINA DEL DEPORTE EN BARCELONA

especialidades_ilustracion_cirugia_trauma

Unidad de

Traumatología y Medicina del deporte en Barcelona

Diagnóstico médico especializado
Tratamientos médicos no quirúrgicos
y entrenamiento personal

Aquesta unitat és un dels pilars de Institut Arquer. És la més extensa i la que reuneix més experiència professional, fins el punt de ser referents indiscutibles en el sector. 

3 conceptes bàsics son la nostra guia:

  1. Anar a l’arrel del problema, amb una visió lo més amplia possible. No tractar mai només la conseqüència del problema, sinó la causa que l’ha produït
  2. Tractament utilitzant tot l’equip, i per tant totes les múltiples eines i visions terapèutiques que això ens brinda, prioritzant les menys agressives i les biològiques/regeneratives. Dit d’altre manera, ajudant i facilitant al cos en el camí per la seva pròpia autocuració, evitant posar-li pals a les rodes que li ho impedeixi.
  3. Personalitzar el tractament tot el que ens sigui possible. Realment cada persona és diferent, i la capacitat d’adaptació al pacient molt sovint separa l’èxit del fracàs.

Sempre anem a buscar l’arrel del problema. Només si arribem a trobar el motiu perquè s’ha produït una lesió o un dolor, en podrem frenar o eliminar la causa i aturar-ne les conseqüències que han fet que el pacient arribi al nostre centre. 

Tant l’equip de diagnòstic com l’equip terapèutic de l’Institut Arquer estan alineats en aquesta filosofia i manera de treballar, treballant en equip des del primer moment.

Som experts en qualsevol problema, dolor, lesió o patologia derivada del moviment, de l’activitat física o de l’esport.

Som incansables en investigar fins a trobar la causa d’aquest dolor, lesió o limitació. 

A vegades és un motiu tant senzill com un cop o un mal gest, i el tractament tant fàcil com canviar de calçat o tonificar un grup muscular. D’altres és un problema més complicat de resoldre ja que és un conjunt de fets i costums que acumulats en el temps provoquen la dolència que els ha portat a creuar la porta d’Institut Arquer.

Aquí no sols no deixem cap cas sense resoldre, sinó que al contrari, ens dediquem a resoldre els cassos que no han trobat encara solució en altres llocs.

Però també som el centre que tracta els problemes senzills amb solucions d’excel·lència.

Des de l’esportista d’elit que ha d’arribar a un gran campionat en poc temps i es lesionat poc abans, fins a una persona que s’ha fet mal fent un mal gest aixecant una caixa i té un dolor que no marxa.

Cadascun d’aquest casos té un origen divers i s’ha d’enfocar tenint en compte la realitat del pacient: quin és el seu context vital, la seva salut emocional, els seus reptes, les seves capacitats físiques i ambicions. En què l’incapacita el dolor que l’ha portat a nosaltres. 

Entenem que hi ha tantes “vides normals” com persones. 

L’únic protocol que tenim és adaptar-nos a la persona en el seu conjunt. Partint del motiu que l’ha portat a l’Institut Arquer, analitzant i descobrint la causa. Canviant els hàbits perquè no es torni a produir i tractant-ne les conseqüències. 

Cada pacient és únic, complex i amb una vida, un passat un present i un futur, i nosaltres procurem observar totes les etapes. El passat per saber d’on ve la lesió, el present tractant-la i el futur fent els canvis oportuns perquè no torni a passar. Tot això és possible gràcies a l’equip de professionals que formem Institut Arquer, metges, fisios, osteòpates, preparadors físics, biomecànics i nutricionistes treballant en conjunt per cada pacient.