Ja ets pacient?
Primera visita?

En que consiste el osteopatia?

tratamiento osteopatia barcelona
Tratamiento con osteopatia en Intitut Arquer Barcelona

L’osteopatia és una disciplina fisioterapèutica que consisteix en un conjunt de tècniques manuals i de tractaments no invasius que suposen un bona alternativa als problemes i dolències del cos, evitant l’aplicació de mètodes farmacològics pel seu tractament

Mitjançant la medicina osteopàtica podem preservar la perfecta activitat de totes les funcions orgàniques: sistema cardiovascular, respiratori, nerviós, limfàtic, etc.

En diverses ocasions, l’origen del problema no recau en el lloc on es manifesta el dolor. Això es deu a que l’organisme busca mecanismes per compensar les diferents tensions a la que està sotmès: físiques (com la gravetat de la Terra), les posicions laborals, esportives, conseqüències d’un traumatisme o d’una lesió mal curada… o simplement emocionals.

Quan el cos no és capaç de suportar aquestes càrregues busca mecanismes per suportar-ho, crea compensacions i desequilibris que signifiquen una solució inicial, però a llarg termini acaben generant dolors i mal funcionaments en diferents estructures.

De la mateixa manera que l’origen del problema no és on es manifesta, el tractament tampoc es realitza específicament on hi ha la molèstia. L’osteopatia és una disciplina que té una visió holística del cos humà, és a dir, l’entén com a unitat i no com a un conjunt independent d’òrgans i estructures.

Degut a aquesta premissa, l’alleujament de la dolència es fa mitjançant la normalització i recuperació de l’equilibri orgànic general, veient la seva globalitat, i no centrant-se solament en una articulació o un múscul concrets.

Existeixen diferents punts d’actuació en funció de les disfuncions trobades:

  • Osteopatia estructural: reubicació del sistema muscular esquelètic i la postura del cos. S’aplica quan hi ha traumatismes, discopaties o torticolis congènita.
  • Osteopatia cranial: millora problemes com els marejos, la migranya o els vertigen basant-se en la motilitat dels ossos.
  • Osteopatia visceral: treballa les vísceres del cos, principalment els seus lligaments. S’utilitza per tractar problemes estomacals, colon irritable, tractaments de restrenyiment…

L’institut arquer comptem amb un equip de metges especialitzats en medicina osteopàtica. Si ho desitges pot conèixer més sobre la nostra unitat d’osteopatia a Barcelona aquí.

Darrera actualització 07/03/2022