Ja ets pacient?
Primera visita?

Terapias regenerativas

Terapies regeneratives
Terapies regeneratives a Institut Arquer

Com s’hi aplica la medicina regenerativa?

El teixit adipós, igual que la medul·la òssia, prové del mesoderm embrionari i una població heterogènia de cèl·lules estromals. Les ADSC procedeixen d’aquesta fracció estromal vascular (SVF) del teixit adipós, on a més es poden trobar altres tipus cel·lulars com cèl·lules endotelials, cèl·lules de múscul llis, fibroblasts, mastòcits, preadipocitos i altres tipus cel·lulars circulants com leucòcits o cèl·lules mare hematopoètiques.
La quantitat de ADSC que es pot obtenir a partir del lipoaspirat de greix és molt més gran comparat amb els de medul·la òssia (al voltant de 2 milions de cèl·lules per ml de lipoaspirat, obtenint menys de la cinquena part en el cas de la medul·la òssia).

Les cèl·lules mare mesenquimals derivades de teixit adipós poden diferenciar-se en els següents teixits
En l’actualitat, la teràpia basada en SVF s’està aplicant en diversos camps de la medicina regenerativa amb molt bons resultats i mínims efectes secundaris per ser un teixit autòleg.
Si el pacient és un candidat ideal, es procedirà a la seva preparació per a realitzar l’extracció del teixit adipós necessari per a l’obtenció de SVF (Fracció estromal Vascular).
Es realitza un lipoaspirat de 50 cc de teixit adipós on es processa mitjançant un procediment in situ totalment protocol·litzat en uns 50 minuts, obtenint una mitjana aproximada de 1,5-2.000.000 de ADSC viables en una injecció de SFV de 5 ml.

Les teràpies regeneratives requereixen hospitalització?

La tècnica es realitza de manera totalment ambulatori, sense necessitat d’hospitalització alguna, de manera que generalment pot realitzar vida normal a continuació.
L’implant es complementa de manera important amb fisioteràpia, tant prèviament preparant de manera adeqüada el niu que rebrà l’implant, com posteriorment mantenint actives i estimulades les cèl·lules implantades, amb l’ajut de dues màquines d’última generació.
Concretament dins de la Traumatologia i la Medicina Esportiva, les seves principals indicacions podem trobar-les en els casos de lesió a nivell de:

  • Cartílag articular(artrosi de genoll, de maluc, de turmell, d’espatlla, condropatia rotuliana, osteocondritis, etc).
  • Os(osteonecrosi, etc)
  • Tots els processos degeneratius i crònics de
    • Músculs (ruptures musculars, cicatrius, etc)
    • Tendons (Aquil.les, rotulià, isquiosural, etc)
    • Lligaments (genoll, turmell, colze, etc)
En conclusió, la medicina regenerativa pot ser una bona alternativa al quiròfan pel tractament de lesions esportives. Les teràpies regeneratives de les que disposem actualment a L’Institut Arquer a Barcelona son variades, agrupades en 3 nivells: nutricionalfisioterapèutic i mèdic. Si vols conèixer més d’arpop les nostres teràpies regeneratives pots accedir a la nostra galeria fent clic aquí.

Darrera actualització 07/03/2022