Ja ets pacient?
Primera visita?

ESTUDIS BIOMECÀNICS I PODOLOGIA

Estudis del peu i de la marxa

Unitat de Podologia i Estudis biomecànics

Estudi biomecànic de la marxa, estudi del peu i plantilles a càrrec del centre de podologia Martin Rueda.

Es realitza amb la clínica M Rueda dedicats exclusivament a l’estudi de les alteracions del recolzament i la anàlisi de la marxa i del gest esportiu des de fa més de 40 anys. Han desenvolupat sistemes propis d’anàlisi i biometria (des de goniometria electrònica i plataformes òptiques d’alta resolució analítica per l’estudi de les pressions dinàmiques, fins a sistemes de confecció d’ortesis i correccions plantars per la compensació de desequilibris d’eixos com el de peu-genoll-maluc-columna, mitjançant sistemes teleneumàtics).

“Amb la valoració del gest esportiu i l’estudi de la petjada prevenim les lesions derivades d’alteracions del peu i la cama”

Podologia i Estudis biomecànics

Serveis de podologia i biomècanica disponibles:

  • Valoració Morfològica i funcional

    Goniometries articulars amb sensors de gran precisió desenvolupats per M. Rueda en col·laboració amb empreses d’enginyeria i electrònica que permeten mesuraments amb marge d’error inferior al 0,5

  • Estudi Postural

    amb plataformes amb sensors òptics i capacitatius per a estudi del centre de gravetat, l’anàlisi percentual de pressions, repartiment de pesos i estabilometria.

  • Anàlisi biomecànic de la marxa, carrera i gestos

  • Estudis amb sistemes de patent pròpia per a l’anàlisi de la carrera i gests amb gravacions especials amb càmeres d’alta velocitat, d’entre 200 i 1000 imatges per segon
  • Estudis de camp per a valoracions esportives

    Anàlisi de gestos esportius (carrera, salt, golf, futbol, ​​tennis, etc) amb equips mòbils que ens permeten estudiar el gest esportiu en condicions reals.

  • Tractaments personalitzats

    Mitjançant sistemes de patent Rueda podem oferir un tractament específic per als problemes de suports i desequilibris biomecànics

Galeria d’estudis biomecànics: velocitat, tenis

Tecnologia per a anàlisi biomecànica de la marxa i carrera

Com diu el propi Martín Rueda:

“Quan caminem o correm, els nostres peus i les articulacions de les nostres cames suporten la càrrega del nostre cos i ens mantenen en equilibri. Estan recobertes de cartílag i tenen un grau de mobilitat i una elasticitat òptimes per a no danyar-se. Quan hi ha desequilibris a les càrregues, els sensors de pressió intraarticulars intenten buscar altres situacions d’equilibri, enviant la informació a músculs i tendons, que exerceixen un treball extra per a compensar-lo, i ens avisen amb dolor o sobrecàrregues.

A la persona jove, el seu cartílag elàstic i ben hidratat fa que aquests canvis siguin imperceptibles: caminem el millor que podem amb el que tenim, la qual cosa no significa que caminem bé.

Els peus son les bòvedes adaptatives que garanteixen el primer moment d’amortiment  i damunt d’ells recolzem i equilibrem tot el nostre pes.

Amb els anys, els cartílags van perdent aigua i es van aprimant a les zones de més càrrega, fins arribar un punt en el que son incapaços d’amortir i comença el dolor mecànic. Això, que pot haver 4existit sempre, apareix quan el cos comença a perdre la seva capacitat regenerativa, es a dir, a partir de la 3ª dècada de vida.

Els sistemes actuals permeten valorar fins a 1000 vegades per segon en la marxa i la carrera molts paràmetres abans de que aparegui el dolor, entre ells, quin pes exercim sobre cada cama i de quina manera això repercuteix a les nostres articulacions i a la nostra columna

És habitual veure pacients amb problemes articulars que ens diuen: mai m’havia fet mal, i no entenen que aquest problema ha estat sempre present, però que el seu cos tenia una capacitat de regeneració i una elasticitat que amb els anys ha anat perdent.

Si fem cada dia un mínim de 5-10000 passos, i a cada recolzament en una de les cames exercim més càrrega que a l’altre, és fàcil d’imaginar que mecànicament ens durarà menys per culpa d’un desgast prematur pel desequilibri.

L’experiència acumulada durant anys i les ofertes tecnològiques actuals fan que aquest desgast pugui objectivar-se, mesurar-se i tractar-se”.

Si t’interessa especialment el tema, també pots fer una ullada al nostre article publicat al diari “La Vanguardia” sobre com prevenir l’artrosi en corredors, i la influència de la pesada en tot això
caminar

Treballem amb tu per a tu

Primera visita

De llarga durada, per escoltar el relat del pacient, fer la seva història clínica completa, valorar la seva biomecànica, i estudiar les proves que aporta. Depenent de cada cas, pot incloure o no tant la avaluació com el tractament.

Avaluació

Amb totes les proves estudiades i realitzada l’exploració meticulosa del pacient (realitzant una ecografia si s’escau), es realitza el diagnòstic precís causal, s’explica de manera entenedora per obtenir la complicitat del pacient, i es valoren conjuntament amb ell el ventall de les diferents opcions terapèutiques

Tractament

S’inicia el tractament que cerca eliminar tant la causa originaria del problema com les seves conseqüències derivades. Es consensua amb el pacient el tractament més eficaç i adequat segons les circumstàncies personals del pacient. Així, pot incloure la intervenció d’un únic professional, o fer recomanable la intervenció consecutiva o simultània de diferents professionals del nostre Institut

Seguiment

Finalitzat el tractament, pautarem les mesures necessàries de seguiment per valorar la seva correcte evolució, i indicarem el que haurà de fer i no fer el pacient per prevenir-ne les recaigudes.

Treballem amb tu per a tu

Demana la teva primera visita

No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per demanar un primera cita, t’informarem de com et podem ajudar, i des de la primera trucada entendràs que Institut Arquer és una altra experiència diferent al què coneixes fins ara.